راهنمای خرید ابزار

مهم ترین نکات راهنمای خرید کمپرسور باد + نقاط قوت و ضعف

راهنمای خرید کمپرسور باد

مهم ترین نکات هنگام خرید کمپرسور باد

کمپرسور باد یکی از ابزارهای اصلی در بسیاری از محیط های کاری مانند کارگاه های نقاشی، تعمیر خودرو و نجاری و..  می باشد. البته باید بدانید که این ابزار در زمینه پزشکی و دندانپزشکی نیز کاربرد دارد که باید از کمپرسور باد بی صدا استفاده کنید.

بسیاری از شما که در حال مطالعه مقاله راهنمای خرید کمپرسور باد هستید از بازار ابزار دیدن کرده اید و با برندهای زیادی از این ابزارها آشنا هستید. برای خرید آنها باید دانش و اطلاعات کاملی در مورد کمپرسورهای باد داشته باشید تا با توجه به نیاز خود انتخاب مناسبی داشته باشید. در ادامه این مطلب راهنمای خرید کمپرسور باد را آماده کرده ایم تا به شما در خرید این دستگاه کمک کنیم.

بنابراین اگر اطلاعاتی در مورد کمپرسور باد ندارید هنگام خرید آن دچار سردرگمی می شوید.به همین دلیل دانستن نکاتی قبل از خرید کمپرسور باد مناسب در تصمیم گیری بسیار مهم است. در ادامه مقاله راهنمای خرید کمپرسور باد به این نکات اشاره خواهیم کرد.

کمپرسور باد چیست؟

کمپرسور باد وسیله ای است که شاید در مکانیکی ها دیده باشید که وظیفه تامین هوای فشرده مورد نیاز برای انواع ابزارهای بادی بزرگ و کوچک مانند میخکوب های بادی یا آچار بادی را بر عهده دارد. این دستگاه در انواع و اندازه های مختلف در بازار موجود است. از کمپرسور باد برای فشرده سازی هوا و گازهای طبیعی، اکسیژن، نیتروژن و سایر گازهای صنعتی استفاده می شود. عملکرد کمپرسور باد بسیار ساده است. این دستگاه ابتدا مانند جاروبرقی هوا را با فشار معینی می مکد و پس از فشرده سازی هوا را با فشار بالا می فرستد.

انتشار هوا با سرعت زیاد به بیرون باعث ایجاد انرژی جنبشی می شود. این انرژی جنبشی برای استفاده در صنایع مختلف طراحی شده است و باعث تفاوت در مشخصات فنی کمپرسورهای هوای مختلف می شود.این عمل معمولا باعث افزایش دما می شود، بنابراین کمپرسورهای هوا معمولا دارای یک خنک کننده برای کاهش دمای گاز خروجی هستند. اهمیت این دستگاه باعث شده است که در سال های اخیر کمپرسور باد در کشورمان نیز به فروش برسد.

کمپرسور باد

این دستگاه ها معمولا در کارگاه ها و تعمیرگاه های خودرو قرار می گیرند. برخی از مدل های کمپرسورهای هوا دارای مخازن بزرگ و اسب بخار بالاتر هستند. به این ترتیب می توانید برای مدت طولانی بدون ایجاد مزاحمت از آنها استفاده کنید. در واقع کمپرسورهای هوا کاربرد های بسیاری دارند. از جمله این کاربرد ها از پرکردن هوای لاستیک ماشین گرفته تا رنگ آمیزی ماشین و تامین نیرو و انرژی لازم برای ابزارهای مختلف.

انواع کمپرسور باد

قبل از مطالعه راهنمای خرید کمپرسور باد، بهتر است با مدل های مختلف کمپرسور باد آشنا شوید:

کمپرسور باد بسته به میزان مصرف مشتری دارای مخزن می باشد و حجم کمپرسور از 10 لیتر تا 80 لیتر و از 100 لیتر تا 1200 لیتر متغیر است.

تنوع امکانات این محصول باعث محبوبیت آن در انواع کارگاه ها و کارخانه های بزرگ و کوچک شده است. بسته به نوع سرویسی که کمپرسور ارائه می دهد، اندازه و نوع آن نیز متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، یک کمپرسور باد قابل حمل برخلاف مدل ثابت که سنگین‌تر است، می‌تواند به مکان‌های مختلف منتقل شود. اما مدل سنگین تر این دستگاه در کارخانه های بزرگ کاربرد بیشتر و متنوع تری دارند. نوع کمپرسور باد بی صدا کاربردهای پزشکی دارد.

کمپرسور باد استوانه ای

کمپرسورهای باد استوانه ای یکی از پرطرفدارترین انواع این دستگاه می باشد. این نوع کمپرسورها ظرفیت و قدرت خوبی دارند. کمپرسورهای استوانه ای معمولاً نیازی به روغن ندارند و نگهداری آنها آسان است. البته باید توجه داشته باشید که این دستگاه ها سر و صدای زیادی هم دارند. کمپرسورهای هوای استوانه ای شبیه کمپرسورهای هوای پنکیک هستند و اغلب در کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

کمپرسور هوای پنکیکی

کمپرسورهای هوای پنکیکی را می توان از وسایل کوچک و ارزان قیمت دانست. ظرفیت نسبتا پایین این کمپرسور باعث شده تا قدرت و زمان کارکرد آن نسبت به سایر دستگاه ها کم باشد. همچنین وزن آن نسبت به سایر کمپرسورها کمتر و فشرده تر است. به علاوه نیازی به روغن ندارد و به راحتی می توانید آن را ذخیره کنید. کمپرسورهای پنکیکی نیز دارای صدای بسیار بلند هستند.

کمپرسور هوای دو مخزنه

همانطور که از نام این کمپرسور مشخص است، این کمپرسور ها به دلیل دارا بودن دو مخزن ظرفیت بار بالاتری دارند. با این دستگاه می توانید مدت زمان بیشتری با این کمپرسور باد کار کنید. از کمپرسورهای دارای دو مخزن می توان برای تغذیه ابزارهای بادی مانند: میخکوب پنوماتیک یا آچار بادی استفاده کرد. نکته ای که در این دستگاه باید به خاطر بسپارید وزن زیاد آن است که حرکت را برای شما دشوار می کند. کمپرسور دو مخزن از جمله حرفه هایی است که هوای بیشتری را حمل می کند و کارایی بیشتری دارد.

کمپرسور هوا دوسیلندر

کمپرسور باد ثابت

اگر قصد خرید کمپرسور برای کارگاه یا تعمیرگاه با مکان ثابت را دارید، کمپرسور هوای ثابت گزینه خوبی برای شماست. این کمپرسورها دارای موتور بسیار قدرتمندی هستند. علاوه بر این، اندازه و وزن زیادی دارند. بنابراین برای مکان های ثابت مناسب بوده و نیازی به جابجایی ندارند.

کمپرسور باد قابل حمل

اگر داشتن کمپرسور باد جزء لاینفک کسب و کار شماست و نیاز به استفاده مداوم از آن دارید، کمپرسورهای قابل حمل مناسب شما هستند. این دستگاه ها قدرت بالایی دارند و استفاده از آن ها آسان است. یکی از مهم ترین ویژگی های کمپرسورهای قابل حمل، بی صدا بودن آنها است.

کمپرسور باد فندکی

و در نهایت نوع کمپرسور باد فندکی ، برای استفاده در خودرو مناسب است، این کمپرسورها قدرت بالایی دارند و اغلب دارای بدنه فلزی هستند. این دستگاه ها دارای اندازه ها، وزن ها و ولتاژهای مختلفی هستند که به عنوان نکته راهنمای خرید کمپرسور باد باید به این نکته توجه ویژه ای داشته باشید.

کمپرسور باد روغنی یا غیر روغنی بخریم؟

کمپرسورهای روغنی از پمپ روغن استفاده می کنند و همچنین نسبت به مدل های غیر روغنی سنگین تر هستند. کمپرسورهای معمولی بدون روغن برای محیط های تمیز و هوای سرد مناسب ترند.  کمپرسور باد دو مرحله ای یا تک مرحله ای؟

یکی از مهم ترین فاکتورهایی که در راهنمای خرید کمپرسور باد باید در نظر گرفته شود این است که به کمپرسور تک مرحله ای یا دو مرحله ای نیاز دارید.

کمپرسور باد بدون روغن

کمپرسور باد تک مرحله ای

این کمپرسور دارای پیستون می باشد. هوا به داخل سیلندر مکیده می شود. سپس پیستون هوای محبوس شده را با یک ضربه تا حدود 120 psi فشرده می کند و سپس هوای فشرده در مخزن ذخیره می شود. کمپرسورهای تک مرحله ای مقرون به صرفه تر از کمپرسورهای دو مرحله ای هستند، اما زمانی که فشار هوای بالا مورد نیاز است مفید نیستند. .

کمپرسور باد دو مرحله ای

کمپرسورهای دو مرحله ای دارای دو پیستون برای تامین فشار هوا هستند. کمپرسور باد دو مرحله ای نیز برای استفاده طولانی مدت ایده آل است. این مدل ها معمولا بهترین انتخاب برای کاربردهای تجاری صنعتی هستند.

آشنایی با  کمپرسور پیستونی و اسکرو

کمپرسور پیستونی

یک کمپرسور رفت و برگشتی معمولاً دارای قطعاتی مانند میل لنگ، شاتون، سیلندر، پیستون و سر سوپاپ است که نیروی تراکم لازم را از طریق یک موتور گاز یا برق تامین می کند.کمپرسور هوای رفت و برگشتی نیز دارای یک مخزن برای نگه داشتن هوا در محدوده فشار مشخصی است. هوا از طریق سوپاپ مکش که در واقع سرسیلندر است وارد کمپرسور می شود.هنگامی که پیستون به عقب حرکت می کند، فضای جلوی آن از طریق دریچه ورودی با هوا پر می شود. با حرکت پیستون به سمت جلو، هوا را فشرده کرده و به انتهای دیگر سیلندر می فرستد.

سر دیگر سیلندر شیر تخلیه است که هوای فشرده را به داخل مخزن هدایت می کند و این کار تا زمانی که مخزن پر شود تکرار می شود. اکثر این مدل های کمپرسور از یک سوئیچ فشار برای توقف خودکار پیستون ها در زمانی که هوای مخزن به فشار از پیش تعیین شده می رسد استفاده می کنند. کمپرسور اسکروانواع مختلفی از کمپرسورهای اسکرو وجود دارد، از جمله کمپرسورهای بدون روغن و بدون روغن. در نوع بدون روغن، کمپرسور نیازی به روانکاری مداوم ندارد و روغن مورد نیاز یک بار در حین تولید در کارخانه به قطعات تزریق می شود. با این حال، مدل های دیگر نیاز به روغن کاری کمپرسور دارند.

کمپرسور اسکرو در مقایسه با مدل های مشابه خود این مزیت را دارد که علاوه بر مصرف انرژی کمتر، لرزش و صدای کمتری دارد و همچنین عمر بیشتری نسبت به مدل های دیگر دارد.این دستگاه که به کمپرسور هوای دیزلی نیز معروف است، در واقع بهترین کمپرسور هوا در صنایع خودروسازی، شیمیایی و فضایی است که طبق استانداردهای جدید با ظرفیت هوادهی بالا کمترین مصرف انرژی را در اختیار مشتریان قرار می دهد.

کمپرسور باد برای رنگ کاری

راهنمای خرید کمپرسور باد

قبل از مطالعه راهنمای خرید کمپرسور باد ، باید چند نکته اساسی را در نظر بگیرید تا به انتخاب شما کمک کند. یا حداقل سعی کنید راهنمای خرید آن ابزار را بخوانید. در ادامه ما در سایت رسا ابزار کامل ترین راهنمای خرید کمپرسور باد را به شما ارائه دادیم که می توانید در ادامه به مطالعه آن بپردازید. مواردی که به عنوان مهم ترین نکات در راهنمای خرید کمپرسور باد هستند، را در ادامه توضیح داده ایم.

فشار هوا

فشار هوا که در اصطلاح عامیانه PSI نامیده می شود، معمولاً بر حسب پوند بر اینچ مربع یا PSI اندازه گیری می شود. این دستگاه باید حداقل به فشار PSI 90 برسد تا عملکرد قابل قبولی داشته باشد. اما برای حفظ 90 PSI در این ابزار هنگام خرید، باید دستگاهی با فشار هوای بالاتر خریداری کنید.

بسیاری از کمپرسورهای صنعتی دو مرحله ای هستند یعنی فشار هوا در مرحله اول به حدود 90 PSI و در مرحله دوم به 175 PSI می رسد. اکثر کمپرسورهای کوچک و خانگی تک مرحله ای هستند و در نهایت به فشار هوای 125-135 PSI می رسند که به دلیل محدودیت در شیلنگ و کوپلینگ. حجم هوا برای عملکرد صحیح و بهینه لازم است.

کمپرسور باد برای شروع کار باید مقدار مشخصی هوا تولید کند. حجم هوای تولید شده توسط کمپرسور بر حسب فوت مکعب در دقیقه (CFM) تخمین زده می شود. دانش CFM کمپرسور باد برای تعیین نوع ابزاری که کمپرسور می تواند کار کند، بسیار ضروری است. به عنوان مثال برای خرید کمپرسور خانگی با فشار هوای 90 تا 125 باید حجم هوا نیز 3 4 باشد.

منبع تغذیه دستگاه

منبع تغذیه کمپرسورهای باد معمولاً برق، گاز و بنزین است. اگر در حال خرید کمپرسور باد برای منزل خود هستید، بهتر است نوع برقی آن را انتخاب کنید. البته اگر به برق دسترسی ندارید بهتر است از منابع دیگر استفاده کنید. کمپرسورهای الکتریکی در ولتاژ 110 تا 120 ولت کار می کنند. مدل هایی که با بیش از دو موتور کار می کنند حدود 220-240 ولت نیاز دارند.

مدل های برقی برای استفاده در فضای داخلی مناسب هستند، زیرا در حین کار دود تولید نمی کنند. مدل های دیزلی مشخصات بهتر و قوی تری دارند و برای صنایع سنگین مناسب هستند.

اسب بخار

اسب بخار قدرت کمپرسور را تعیین می کند. در نظر گرفتن قدرت کمپرسور (HP) روش خوبی برای خرید کمپرسور باد مورد نیاز شما است، اما متاسفانه به دلیل برخی ترفندهای فروشندگان صنعت ابزار در رتبه بندی اسب بخار فروشگاه های بزرگ برای فروش کمپرسور باد، رتبه اسب بخار امکان پذیر نیست. کمپرسورهای صنعتی معمولا در این زمینه به دقت ارزیابی می شوند تا ببینند کمپرسور باد چقدر باید قدرت داشته باشد.

به عنوان مثال، یک موتور واقعی 5 اسب بخار. این دستگاه بر روی یک مدار 24 آمپر با ولتاژ 220 ولت کار می کند، در حالی که اکثر کمپرسورهای خانگی در مدار معمولی 15 آمپر با ولتاژ 110 ولت کار می کنند، قدرت واقعی حدود 2 اسب بخار واقعی است. همچنین قدرت کمپرسور باد با موتور بنزینی با موتور برقی متفاوت است.

قیمت کمپرسور باد

اگر به بازار سر بزنید و راهنمای خرید کمپرسور باد در سایت های همکاران ما را مطالعه کنید، با انواع برندهای کمپرسور باد چینی، ایتالیایی و … مواجه خواهید شد. خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی و راه اندازی کارخانه های متعدد در کشور، تولید و فروش کمپرسورهای هوای ایرانی مورد توجه بسیاری از صنعتگران قرار گرفته است. عواملی مانند برند دستگاه قطعا در قیمت کمپرسور تاثیرگذار خواهد بود، بنابراین اگر به دنبال بهترین مارک کمپرسور باد هستید باید برای خرید کمپرسور باد مورد نیاز خود هزینه بیشتری کنید.

بهترین برندهای سازنده پمپ باد

برای خرید پمپ باد بهتر است با برندهای معروف کمپرسور باد آشنا شوید. برای اطلاعات بیشتر با توجه به بودجه خود بهترین و مناسب ترین دستگاه را انتخاب کنید:

هیوندای: این برند یکی از برندهای شناخته شده در بازار ایران است که توانسته جایگاه خوبی را در بازار به خود اختصاص دهد. کمپرسور هیوندای از مدرن ترین تکنولوژی ساخته شده و دارای خدمات پس از فروش گسترده در ایران می باشد.

کمپرسور باد پیچ دوار

توسان پلاس: این شرکت همچنین موفق به عرضه پمپ های با کیفیت، خوب و متنوع با در نظر گرفتن استانداردهای بین المللی شده است.

رونیکس: رونیکس یکی از انواع برند های تولیدی انواع کمپرسور است که ابزارهای قدرتمند و با کیفیت تولید می کند. همچنین این برند کمپرسورهایی تولید کرده است که از نظر کارایی و کیفیت در سطح خوبی قرار دارند.

کمپرسور هوا دوسیلندر

مخزن کمپرسور باد

یکی از نکات راهنمای خرید کمپرسور باد که قبل از خرید باید به آن توجه کنید حجم مخزن است که البته این موضوع نسبت به فاکتورهای قبلی اهمیت کمتری دارد زیرا مخزن کمپرسور باد تولید نمی کند و فقط عملکرد ذخیره هوا در دستگاه را دارد. با این حال، مخزن بزرگتر حمل و نقل را دشوار می کند، به خصوص برای کسانی که کمپرسور باد را برای مصارف خانگی خریداری می کنند، حجم مخزن بین 10 تا 30 لیتر توصیه می شود. اگر تصمیم به خرید کمپرسور باد برای کارگاه ها و کارخانجات بزرگ دارید، توصیه می کنیم حجم مخزن 30 تا 50 لیتری را خریداری کنید زیرا از حجم های زیاد برای مصارف صنعتی استفاده می شود.

نکات فنی راهنمای خرید کمپرسور باد

  • با توجه به اینکه اسب بخار یک عامل بسیار مهم در انتخاب انواع کمپرسور هوا است، اما نباید تنها معیار ارزیابی باشد. شاخص مهم دیگر CFM است که در ادامه به آن پرداخته شده است.

CFM نرخ جریان حجمی است. بخش دشوار این است که تغییرات نرخ CFM به psi کمپرسور بستگی دارد، به این معنی که دو ابزار با psi متفاوت لزوما CFM ندارند که بتوان آنها را با هم جمع کرد.

  • هنگام ارزیابی کمپرسور استاندارد CFM یا SCFM را در نظر بگیرید. استاندارد CFM 14.5 PSIA در 20 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی 0 درصد است.
  • هنگامی که SCFM تمام سازهای بادی را که می خواهید به طور همزمان استفاده کنید دارید، SCFM را بالا ببرید و سپس یک بافر اطمینان 30% برای آن تنظیم کنید. این باید بیشترین مصرف CFM مورد نیاز برای انجام کار را به شما بدهد. هنگام انتخاب کمپرسور باد به این اعداد نیاز خواهید داشت تا زمان را برای کمپرسور خیلی کوچک تلف نکنید یا پول زیادی را برای کمپرسور خیلی بزرگ خرج نکنید.

Air Compressor Hire

به طور کلی دو نوع کمپرسور باد وجود دارد. پیستون چرخشی تنها نمونه‌ موجود در هر مکانی است که در مقاله راهنمای خرید کمپرسور باد در مورد آن توضیح خواهیم داد. این مدل دارای یک سیلندر است که پیستون داخل آن بالا و پایین می رود و بالای آن یک کلاهک قرار دارد. در برخی از کمپرسورهای هوا، بیش از دو پیستون برای دبی یا فشار بیشتر استفاده می شود. مثال دیگر کمپرسور پیچ چرخشی است. این نمونه برای استفاده مداوم (24 ساعته) طراحی شده و معمولا در موارد صنعتی استفاده می شود.

  • کمپرسورهای پیستونی به دو دسته تک مرحله ای و دو مرحله ای تقسیم می شوند. یک مرحله با کمپرسور هوا حدود 150 psi و دو مرحله با استفاده از دو پیستون در اندازه های مختلف کمپرسور هوا حدود 200 psi. به خاطر داشته باشید که یک کمپرسور تک مرحله ای ممکن است دو پیستون داشته باشد اما همچنان تک مرحله ای باشد زیرا پیستون دوم هم اندازه است. ابتدا پیستون می شود و حدود 150 psi هوا را فشرده می کند. ویژگی این طرح تراکم هوا بیشتر از تک پیستونی است. کمپرسور هوای دو پیستونی یک کمپرسور دو مرحله ای نیست.
  • کمپرسورهای تک مرحله ای برای بسیاری از ابزارهای بادی، تفنگ های آب بندی، تفنگ های چسب و البته باد کننده های لاستیک مناسب هستند. کمپرسورهای دو پیستونی تک مرحله ای و دو مرحله ای نیز اغلب برای کاربردهای بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

همچنین بخوانید : خرید انواع کمپرسور باد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *