راهنمای خرید دریل
امروزه در هر جعبه ابزار یک دریل دیده می شود. دریل ها به طور گسترده در انجام کارهای مختلف خانگی استفاده می شوند. بنابراین از دریل ها در هر خانه ای علاوه بر مصارف صنعتی، نیز استفاده می شود. دریل ها انواع مختلفی دارند و عوامل مختلفی در انتخاب دریل ها به شما کمک می کنند. در واقع باید با توجه به نیاز خود بهترین گزینه موجود را انتخاب کنید. در این مقاله قصد داریم شما را با ویژگی های منحصر به فرد این ابزار مفید آشنا کرده و راهنمای خرید دریل را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید مناسب ترین مدل را با توجه به نیاز خود خریداری کنید.
انواع دریل های برقی و شارژی
انواع دریل های شارژی به راحتی جابجا می شوند و دارای طیف گسترده ای از ویژگی های مثبت هستند. مته های 3.6 تا 7.2 میلی متر برای کارهای سبک و مته های 12 تا 18 میلی متر برای اکثر کارهای روزمره خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
مدلهای قدرتمندتر برای کارهای سنگین طراحی شدهاند، اما ولتاژ بالاتر به معنای باتریهای بزرگتر و سنگینتر هستند. باتری دریل های قابل شارژ باید به صورت دوره ای شارژ شود. شاید بهتر باشد یک باتری اضافی داشته باشید تا باتری دیگر بدون توقف شارژ شود. برای دانستن زمان کار مفید باتری (مدت زمانی که باتری به طور موثر شارژ می شود)، به میزان آمپر ساعت (Ah) باتری توجه کنید. آمپر ساعت بیشتر و ولتاژ بالاتر به معنای عملکرد بیشتر و بهتر است.
با این حال، میزان شارژ، موادی که سوراخ می کنید، مدت زمان هر بار استفاده و حتی دمای هوای محیط بر عملکرد باتری تأثیر می گذارد. میزان وات دریل برقی نشان دهنده قدرت دستگاه است. منبع تغذیه ثابت به معنای زمان کار موثرتر است و مدل الکتریکی برای شارژ مجدد باتری نیازی به توقف در زمان کار ندارد، اما وجود کابل برق قدرت مانور و حرکت را محدود می کند. مهم نیست که محل کار چقدر از پریز برق فاصله دارد، مدل برقی به کابل برق نیاز دارد.
بد نیست بدانید باتری های دریل های شارژی امروزه در سه نوع نیکل کادمیوم، نیکل منیزیم و لیتیوم یون تولید می شوند. باتری های لیتیوم یونی سبک تر و کوچکتر از باتری های نیکل کادمیوم با ولتاژ یکسان هستند. باتریهای لیتیوم یونی میتوانند چندین ماه بین استفادهها شارژ نگه دارند.
آشنایی با اجزای تشکیلدهندهی دریلها
موتور
مانند تمام وسایل برقی دیگر، موتور را می توان به عنوان مهمترین قسمت یک دریل معرفی کرد. این قسمت قدرت و سرعت یک دریل را تعیین می کند و انواع مختلفی دارد. برخی از موتورها ساده هستند. نوع دیگری از موتورها از جعبه دنده ای استفاده می کند که مجموعه ای از ویژگی ها را به دریل اضافه می کند. از جمله این ویژگی ها می توان به قابلیت تنظیم سرعت، تغییر گشتاور و جهت چرخش اشاره کرد. لازم به ذکر است که سرعت و گشتاور دریل ها توسط دیمر قابل تغییر است و هر چه سرعت کمتر باشد گشتاور موتور بیشتر می شود.
این ویژگی در دریل های پیچ گوشتی کاربرد اساسی دارد. زیرا سرعت سفت شدن پیچ با سرعتی که هنگام سوراخکاری سطوح باید استفاده شود متفاوت است. انواع دیگر موتورها علاوه بر چرخش، قابلیت چکش زدن و ضربه زدن به سطوح را دارند. این ضربات در موتورهای با قدرت متفاوت متفاوت است و به نرخ ضربه در دقیقه معروف است. قدرت موتور دریل ها بر حسب وات اندازه گیری می شود که از حدود 200 وات شروع می شود و هر چه این عدد بیشتر باشد به معنای قدرت بیشتر دستگاه است. بنابراین یکی از نکات مهم در زمینه راهنمای خرید دریل توجه به موتور دریل می باشد.
سه نظام
بدون شک بعد از موتور مهمترین قسمت یک دریل سه نظام است. زیرا این قطعه علاوه بر انتقال نیروی موتور وظیفه نگه داشتن مته را نیز بر عهده دارد. به طور کلی می توان سه نظام را از نظر اندازه و نحوه نصب مته طبقه بندی کرد که از نظر نحوه نصب مته به دو دسته پیچ گوشتی و اتوماتیک تقسیم می شوند. در مدل آچار هر بار که مته را عوض می کنید باید از آچار مخصوص استفاده کنید. اما در نوع اتوماتیک نیازی به استفاده از آچار نیست و هر بار می توان مته را به کمک نیروی دستی و چرخش مته تعویض کرد. استفاده از سه نظام اتوماتیک باعث افزایش سرعت تعویض مته می شود. لازم به ذکر است که خود سه نظام اتوماتیک دارای انواع مختلفی می باشند که در معرفی انواع دریل به آنها می پردازیم.
حال می خواهیم سه نظام را به عنوان یکی از مواردی که در راهنمای خرید دریل از نظر اندازه بررسی کنیم. سه نظام 10 را می توان رایج ترین نوع سه نظام دانست. منظور از این عدد نصب مته یا یک سری پیچ گوشتی تا سایز 10 میلی متر در داخل سه نظام می باشد. به طور کلی دریل های معمولی کوچک دارای این نوع سه نظام هستند. نوع دیگر سه نظام سه گانه شماره 13 است که دریل های بزرگتر از این نوع سیستم سه گانه استفاده می کنند.
مته
پس از معرفی سه نظام به عنوان نگهدارنده مته می خواهیم به بررسی و معرفی انواع مته به عنوان یکی از مهم ترین مواردی که در راهنمای خرید دریل مهم است، بپردازیم. استفاده از مته با کیفیت و مناسب به اندازه خود دریل مهم است. زیرا قسمتی از دریل است که وظیفه تماس با سطوح و سوراخ کاری را بر عهده دارد. مته ها در اندازه های مختلف هستند. همچنین با توجه به نوع سطح و نوع فعالیت در انواع مختلفی تولید می شوند که در اینجا به تعدادی از رایج ترین انواع آن اشاره می کنیم.
مته الماسه: این مته ها به دلیل طراحی خاص خود برای سوراخکاری مصالح ساختمانی مانند سنگ، گچ و سیمان استفاده می شود. با توجه به نوع کارایی این دریل ها لازم است از جایگاه بالایی برخوردار باشند. به همین دلیل در ساخت این نوع مته ها از ترکیبات کربنی استفاده می شود.
مته فولادی: این نوع مته ها دارای آلیاژ فولاد بوده و برای سوراخ کاری سطوح مختلف چوبی، فلزی و پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع دریل های الکتریکی
با توجه به ویژگی هایی که در مورد دریل به عنوان راهنمای خرید دریل ذکر شد، اکنون می خواهیم به معرفی انواع دریل برقی از نظر عملکرد و نوع کاربری بپردازیم. به طور کلی دریل های برقی به دو دسته برقی و شارژی تقسیم می شوند.
دریل های برقی
این نوع دریل ها انرژی مورد نیاز خود را مستقیماً از طریق جریان الکتریکی تامین می کنند. پارامتر محدود کننده این دریل ها را می توان طول کابل آنها در نظر گرفت. زیرا این مدل از دریل ها فقط در مکان هایی قابل استفاده است که دسترسی به برق شهری وجود دارد. این دریل ها عموما قدرت بیشتری نسبت به دریل های شارژی دارند و با استفاده از آن ها کاربر نگران تمام شدن باتری دستگاه نخواهد بود. این دریل ها به دلیل سابقه طولانی شان بیشتر شناخته شده اند.
دریل های شارژی
این نوع دریل ها انرژی مورد نیاز خود را از طریق باتری تامین می کنند. معمولا دریل های شارژی قابلیت کنترل سرعت و گشتاور را دارند. این ویژگی در کنار قابلیت تغییر جهت چرخش، این دستگاه ها را به گزینه ای مناسب برای استفاده به عنوان پیچ گوشتی شارژی تبدیل کرده است. از آنجایی که این دریل ها حجم کمتری نسبت به نوع برقی دارند و در عین حال نیازی به استفاده از جریان مستقیم ندارند و به طور کلی دارای باتری اضافی هستند، می توان از آنها در هر مکانی استفاده کرد.
دستهبندی دریلها بر اساس کاربرد
دریل های برقی
رایج ترین و شناخته شده ترین انواع دریل ها این نوع دریل ها هستند. با گذشت زمان و ورود تکنولوژی به دنیای ابزار، این دریل ها به امکاناتی مانند قابلیت تنظیم سرعت، تغییر گشتاور و تغییر جهت چرخش مجهز شدند. از این نوع دریل ها بیشتر می توان برای حفاری فلز، چوب و پلاستیک استفاده کرد. سه سیستم مورد استفاده در این دریل ها عموما به دو صورت پیچی و اتوماتیک طراحی شده و نوع مته مورد استفاده برای این دستگاه ها بسته به جنس سطح مورد نظر تعیین می شود. معمولا در اکثر منازل و واحدهای صنعتی کوچک می توان نمونه ای از این نوع دریل ها را یافت.
دریل های چکشی
همانطور که از نامش پیداست این سری از دریل ها قابلیت چکش و ضربه در هنگام چرخش را دارند. مکانیسم دریل های چکشی به این صورت است که در هنگام چرخش مته ضربات عمودی به سطح وارد می کنند. دریل های چکشی معمولاً برای سطوح سخت تر و ضخیم تر مانند مصالح ساختمانی استفاده می شوند و با ضرباتی که وارد می کنند باعث تسریع و تسهیل فرآیند حفاری می شوند. ساختار این دریل ها مانند دریل های ساده است با این تفاوت که این دستگاه را می توان روی حالت سوراخ کاری ضربه ای تنظیم کرد. سازندگان این دریل ها عموماً برای کنترل بیشتر کاربر بر روی دستگاه محلی، نصب دسته کمکی در قسمت جلویی مته را در نظر می گیرند.
دریل های بتن کن
از این نوع مته ها برای سوراخ کاری سطوح سخت مانند بتن و سیمان استفاده می شود. علاوه بر موتور پرقدرت، ویژگی بارز مته های بتن، طراحی سه سیستمی خاص آنهاست. همانطور که گفته شد سه سیستم وظیفه نگه داشتن مته را بر عهده دارد بنابراین برای سوراخکاری سطوح بسیار سخت این قسمت باید کیفیت خاصی داشته باشد و مته را به نحو مناسبی در خود جای دهد. سه نظام مته بتن به دو نوع متداول چهار شیار و پنج شیار تقسیم می شوند که به SDSPLUS و SDSMAX معروف هستند. دریل های بتن کن نیمه صنعتی از چهار شیار استفاده می شود و دریل های بتن صنعتی و بزرگ پنج شیار هستند.
دریل های چکشی تخریب
یکی دیگر از انواع دریل ها که به عنوان راهنمای خرید دریل به شما معرفی کردیم، دریل های چکشی است. قوی ترین، بزرگترین و سنگین ترین انواع دریل های دستی این نوع دریل ها هستند. زیرا از این سری دریل ها فقط برای تخریب سازه ها و سنگ ها استفاده می شود. مهمترین ویژگی دریل های تخریب، موتور قدرتمند و گشتاور بالای آنهاست. در این دریل ها عموما به جای مته برای تخریب از قلم استفاده می شود.
دریل های نمونه برداری
دریل ها انواع خاصی دارند که هدف آنها ایجاد سوراخ های بزرگ و نمونه برداری از مواد مختلف صنعتی برای ارسال به آزمایشگاه های ریخته گری برای بررسی است. تکنولوژی به کار رفته در سه سیستم مته این سری از دریل ها با سایر دریل ها متفاوت است.
دریل های های ستونی
از این دستگاه ها برای سوراخ کاری بر روی سطوح مختلف مانند فلزات، سنگ ها، چوب و کریستال با دقت بالا استفاده می شود. این دقت بالا به لطف محدوده حرکتی محدود آنها حاصل می شود که فقط عمودی است و این ویژگی از انحراف آن به اطراف جلوگیری می کند. این نوع دریل ها معمولا در کارگاه ها و واحدهای نیمه صنعتی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.
کدام دریل را برای کارم انتخاب کنم؟
با توجه به مطالب گفته شده در زمینه راهنمای خرید دریل و آشنایی با مکانیزم و انواع دریل ها، اکنون می خواهیم بدانیم کدام دریل برای کاری که می خواهیم انجام دهیم مناسب است. برای این منظور ابتدا باید انتظارات خود از این دستگاه را بدانیم که قرار است از آن برای چه کاری استفاده کنیم. اگر فقط برای کارهای خانگی به دریل نیاز دارید و می خواهید مجموعه ابزار خانه خود را کامل کنید، بهتر است از یک دریل ساده با قدرت معمولی استفاده کنید. اما اگر به یک دریل قابل حمل با کارایی بیشتر مانند سوراخ کاری و پیچ کردن نیاز دارید، می توانید دریل های شارژی را انتخاب کنید. یا اگر به دنبال دریلی برای انجام فعالیت های صنعتی و کارگاهی هستید، بهتر است دریل هایی با قدرت و توان بالاتر خریداری کنید که دارای ویژگی های مناسب برای فعالیت شما باشد.
آخرین نکته در زمینه راهنمای خرید دریل، برند دریل است. از آنجایی که برخی افراد هنگام خرید ابزارهایی مانند دریل به برند توجه ویژه ای دارند، پس این می تواند عامل تعیین کننده ای در انتخاب دریل باشد. بنابراین، اگر می خواهید دریلی از یک برند معروف داشته باشید، می توانید یکی از مارک های «دیوالت»، «بوش»، «هیتاچی»، «ماکیتا» یا «میلواکی» را انتخاب کنید.
روش صحیح استفاده از دریل
دانستن نحوه استفاده صحیح از دریل بسیار مهم است. زیرا در صورت نداشتن تجربه و دانش استفاده و همچنین رعایت نکردن نکات ایمنی ممکن است کار به دلخواه انجام نشود و یا در شرایط بدتر باعث آسیب به کاربر شود. پس بهتر است هنگام کار با دریل اصول و روش های استفاده را به خوبی رعایت کنید که به اختصار به بیان برخی از این اصول می پردازیم.
برای استفاده از دریل، قبل از انجام هر کاری باید از جنس و کیفیت سطحی که باید روی آن کار کرد، بدانیم و از مته مناسب آن سطح استفاده کنیم. مثلاً برای سوراخکاری سطوح چوبی، پلاستیکی و فلزی باید از مته فولادی یا برای سوراخکاری سطوح گچ، بتن و سیمان از مته الماسی استفاده کرد. لازم به ذکر است در صورت عدم استفاده از مته مناسب برای رویه، مته کاملا کند شده و کیفیت خود را از دست می دهد که به آن مته سوخته می گویند.
قبل از شروع کار باید توجه داشت که طول کابل به اندازه کافی بلند است و در صورت کوتاه بودن از سیم سیار استفاده کنید. برای استفاده از دریل های قابل شارژ، مطمئن شوید که باتری کاملا شارژ شده است. همچنین در صورت امکان یک باتری اضافه همراه داشته باشید. در موارد استفاده از باتری قابل شارژ، اگر باتری از نوع نیکل کادمیوم است، قبل از شارژ باتری از تخلیه کامل آن اطمینان حاصل کنید.
اگر از دریل با پیچ گوشتی سه طرفه استفاده می کنید، با قرار دادن آچار در جای مناسب و چرخاندن آن در خلاف جهت عقربه های ساعت، دریل را به اندازه دلخواه باز کنید و مته را داخل آن قرار دهید، سپس آچار را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا سه روش مته خوب است. شامل قبل از روشن کردن مته، مطمئن شوید که مته در جای خود محکم است.
قبل از شروع کار حتما نقطه مورد نظر را علامت بزنید. مشکل دیگری که عموماً افراد غیرحرفه ای در ابتدای کار با دریل دارند، ثابت نبودن نوک مته در محل مورد نظر است که معمولاً روی سطوحی مانند کاشی، سرامیک و فلز رخ می دهد. راه حل این مشکل. چسباندن یک تکه کاغذ روی نقطه مورد نظر است. همچنین در فلزکاری، ضربه شدید به وسیله جسم نوک تیز، در نقطه مورد نظر زبری ایجاد می کند و باعث سهولت سوراخکاری می شود.
برای سوراخ کردن سطوح نیازی به اعمال فشار زیاد نیست. اگر از دریل مناسب برای سطح کار استفاده شود و فشار ملایم و ثابتی وارد شود، مته کار خود را به خوبی انجام خواهد داد. همچنین اگر فشار زیادی به دستگاه وارد شود آسیب دیده و عمر آن کم می شود و یا باعث کند شدن سر مته می شود.
اگر دریل شما مجهز به سیستم چکشی است، برای سطوح پلاستیکی، چوبی و فلزی، کلید تعیین وضعیت آن باید روی حالت ساده تنظیم شود. برای کار با سطوح گچی و سیمانی باید از مته الماسی استفاده شود و مته در حالت چکشی قرار گیرد. اگر قصد دارید اندازه مشخصی از سطح کار خود را سوراخ کنید، بهتر است از خط کش مته استفاده کنید یا اگر خط کش ندارید، روی مته علامت بزنید.
نکات ایمنی که هنگام کار با دریل که باید رعایت شود؟
از لباس کار و عینک مناسب استفاده کنید. در صورت امکان از پوشیدن لباس های گشاد یا پوشیدن گردنبند و دستبند خودداری کنید.
- اگر صدای دریل خیلی بلند است از محافظ گوش استفاده کنید و یا اگر از دریل های بزرگ که لرزش زیادی دارند، حتما از دستکش های ضد لرزش استفاده کنید.
- هنگام سوراخ کردن، از دسته کمکی استفاده کنید و مته را تا حد امکان محکم و ثابت نگه دارید.
- اگر دیوارهای گچی را سوراخ می کنید، فشار زیادی به مته وارد نکنید، زیرا ممکن است دیوار توخالی یا نرم باشد و مته از دست شما خارج شود. همچنین فشار بیش از حد باعث ایجاد ترک بر روی دیوار می شود.
- برای شروع سوراخکاری بهتر است ابتدا سر مته را در محل مورد نظر قرار دهید و سپس دستگاه را روشن کنید. هنگام تمیز کردن مته یا تعویض مته حتماً مته را از برق بکشید.
- قبل از روشن کردن مته، مطمئن شوید که مته در سه نظام محکم است.
- از دریل کند یا به اصطلاح سوخته استفاده نکنید، زیرا فشار زیادی به دستگاه وارد می کند.
- از دست زدن به سر مته جدا خودداری کنید زیرا مته در حین کار بسیار داغ می شود.
- قبل از سوراخ کردن سطحی مانند دیوار، مطمئن شوید که کابل برق در داخل آن وجود ندارد.
- اگر برای اولین بار قصد استفاده از دریل را دارید، حتما از یک فرد با تجربه کمک بگیرید.
- اطمینان حاصل کنید که سطح زیر سوراخ کاری جامد است. برای قطعات کوچک می توانید از گیره استفاده کنید.
- از لمس دکمه مته در زمان عدم استفاده خودداری کنید. زیرا ممکن است اطرافیان شما آسیب ببینند.
مهم ترین کاربرد دریل ها
برخی از توانایی های دریل ها به عنوان راهنمای خرید دریل و برای انجام وظایف ضروری هستند، در حالی که برخی دیگر تنها به آسان کردن کار کمک می کنند. مته ها در اندازه های مختلف تولید می شوند. این اندازه ها به اندازه سه نظام مته (قسمتی که مته را نگه می دارد) اشاره دارد و بزرگترین سایز مته دستگاه را نشان می دهد. سه نظام 5.6 میلی متری برای کارهای سبک مناسب هستند.
اندازه 10 میلی متری مناسب برای محیط های خانگی و محل کار است و طیف وسیعی از مته ها را می پذیرد. مدل های 13 میلی متری برای کارهای سنگین طراحی شده اند. مته چند سرعته با کلاچ قابل تنظیم؛ امکان سوراخکاری مواد مختلف با مته های مختلف را فراهم می کند. حفاری چوب نرم، چوب سخت، فلز و کاشی به سرعت و گشتاور متفاوت و حتی نیروی چرخشی نیاز دارد. مواد سختتر و متههای بزرگتر به سرعتهای کمتر و گشتاور بیشتری نیاز دارند، در حالی که مواد نرمتر و متههای نازکتر به سرعتهای بالاتر و گشتاور کمتری نیاز دارند.
معمولاً کلید مته سرعت دستگاه را کنترل می کند و کاربر فقط باید کلاچ را در گشتاور مناسب تنظیم کند. تنظیم صحیح کلاچ در مته پیچ گوشتی از آسیب دیدن یا بریدگی سر پیچ هنگام باز و بسته کردن پیچ ها جلوگیری می کند. برخی از دریل ها به کاربر امکان تنظیم دنده را می دهند و بسته به مورد می توان از دریل با سرعت کم و گشتاور زیاد یا سرعت بالا و گشتاور کم استفاده کرد.
برخی دریل ها دارای سه نظام هستند که به وسیله آچار شل و سفت می شوند اما در برخی مدل ها این سه سیستم به صورت اتوماتیک بوده و با دست شل و سفت می شوند. اگر به طور مداوم نیاز به استفاده از متههای با اندازههای مختلف دارید، یک سیستم سهگانه خودکار، کار را سریعتر و آسانتر میکند، به خصوص اگر بتوان آن را با یک دست شل و سفت کرد.
مهم ترین نکات در راهنمای خرید دریل
مته: انتخاب مته مناسب یکی از نکات مهمی است که به عنوان راهنمای خرید دریل می باشد و در هنگام خرید مته باید به آن توجه کرد. زیرا در سطوح مختلف از جمله بتن، آهن، چوب و … از مته های مختلفی استفاده می شود که در صورت خرید و انتخاب اشتباه ممکن است مته شکسته و سطح کار آسیب ببیند.
موتور: موتور در هر ابزار مهم ترین قسمت آن است. در واقع این قسمت قدرت و سرعت دریل را تعیین می کند. دریل هایی که مجهز به موتور ساده هستند برای کارهای سبک و دریل های با موتور دنده ای برای کارهای سنگین و صنعتی مناسب هستند. بنابراین، قبل از خرید مته، باید ماهیت کاری که می خواهید انجام دهید را در نظر بگیرید.
سایر ویژگی های منحصر به فرد دریل شارژی
وجود نور تعبیه شده در دستگاه امکان حفاری در محیط های تاریک را فراهم می کند.
دسته جانبی قابل تنظیم در دریل ها به کاربر این امکان را می دهد که حفاری های سنگین را با قدرت و دقت بالاتر انجام دهد. در برخی از برندها یک باتری یا مجموعه مته اضافی به همراه دستگاه ارائه می شود. اگر قصد خرید دریل شارژی را دارید به محل شارژر داخل بسته توجه کنید. برخی از دریل های شارژی دارای ویژگی های دیگری مانند ضد آب یا ضد ضربه بودن هستند که در کاربردهای مختلف صنعتی مفید هستند.
طراحی و راحتی در حین کار
هنگام استفاده از هر ابزاری باید با آن راحت باشید. ممکن است وقتی برای اولین بار دریل را در دست میگیرید احساس خوبی داشته باشید، اما اگر چند ساعتی را با آن سوراخ کنید چه اتفاقی می افتد. نوع فعالیت خود را در نظر بگیرید و با مقایسه توان مورد نیاز همراه با وزن و اندازه، بهترین مدل را انتخاب کنید.
طراحی ابزار نیز بر حسی که در حین کار خواهید داشت تأثیر می گذارد. دو مدل دستگیره مته رایج است. مدل دسته T شکل نزدیک به وسط بدنه مته طراحی شده است، این طرح وزن را به طور متناسب توزیع می کند و باعث تعادل بیشتر و لرزش کمتر در حین کار می شود. بقیه دریل ها طرح تفنگی دارند که دسته مته در انتهای آن قرار دارد.
جالب است بدانید که دریل ها علاوه بر دریل های استاندارد و معمولی برای کاربردهای خاص نیز طراحی شده اند. مته های سمت راست، دریل های کم گرد، دریل های چکشی ویژه، دریل های بادی، چکش های تخریب و میکسرهای بتن از این دسته هستند. در مطالب فوق سعی کردیم نکات و راهنمای خرید دریل را به شما در سایت رسا ابزار ارائه دهیم. پس از بررسی این موارد می توانید با توجه به نوع کاربری خود بهترین گزینه را انتخاب کنید.